maanantai 13. huhtikuuta 2015

Valokuvauskurssi

Ilmoittauduin valokuvauskurssille. Digijärkkärin perusperuskurssille. Meillä on ollut tuo kamera jo kolmisen vuotta, mutta kukaan tässä talossa ei osaa käyttää siitä kuin laukaisinta.

Valokuvauskurssi on minulle yksi pieni askel kohti oman näköistä elämää. Olen haaveillut valokuvauksesta harrastuksena jo pikkutyttönä. Muistan, kun sain ensimmäisen kamerani. Olin toivonut sitä jo pitkään, ja kun paketista paljastui kamera, 11-vuotias synttärisankari oli haljeta innosta! Oma kamera, jonka läpi voisi tarkastella maailmaa ja tallentaa näkemäänsä! Jep. Selfiesukupolvi lienee tipahtanut kärryiltä jo toisen kappaleen alussa. Haaveilla jostain? Mikset kuvannut puhelimella? No kun ensinnäkin puhelin oli kiinni seinässä ja... Ei. Tällä kertaa en lähde tähän. Takaisin kivikaudelle.

kuva: http://2ndhandphoto.com/2014/04/photography/camera-of-the-month-olympus-xa2/

Melko pian sen ajan realiteetit latistivat harrastuksen. Filmikameralla kuvaaminen oli to-del-la kallis harrastus esiteinille 80-luvulla. Filmit maksoivat ja kuvia ei voinut räpsiä määrättömästi, koska ne kaikki piti kehittää. Joka taas maksoi. Kuvaajana kehittyminen oli aika hidasta. Mistä ihmeestä voi tietää mikä neljännessä päivänkakkarakuvassa meni pieleen?? Se otettiin kaksi kuukautta sitten, koska filmirulla, kaikki 24 kuvaa (tai jopa 30, jos oli sijoittanut enemmän markkojansa kyseiseen rullaan) piti saada täyteen ennenkuin sen vei kehitettäväksi. Bussilla. Valokuvausliikkeeseen. Valmiit kuvat sai hakea sieltä muutaman päivän päästä. (Kyllä, rakkaat diginatiiviteinit. Näit ottamasi kuvan ensimmäisen kerran aikaisintaan päivän, parin päästä siitä, kun olit ottanut sen. Yleensä aikaa kului tuon muutaman kuukauden verran. Tämä on yksi syy siihen, miksen ymmärrä kohtaustasi "Tää lagittaa!!! Mä haluun nopeemman koneeeeeeen!!!!")

Kamera unohtui jossain vaiheessa pöytälaatikon pohjalle pölyyntymään.
Digiaika tarjoaa hienot mahdollisuudet kokeilla. Kuvia voi räpsiä määrättömästi ilman kustannuksia. Niitä voi tutkia koneella, ja oikeasti oppia rajauksesta ja öö... valosta varmaan ja... mikä se on... zuumauksesta. Ehkä? Jep. Kurssille tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti