maanantai 25. toukokuuta 2015

Kirjabingo

Lukeminen on minulle hermolepoa, inspiraatiota, pakoa arjesta, historiallista seikkailua, samaistumista, heittäytymistä uusiin maailmoihin.

Ajattelin nyt lomien häämöttäessä kirjoittaa useamman postauksen liittyen kirjoihin. Mekon taskussa olisi jutunalkua, esimerkiksi vinkkejä kesälukemiseksi, juttua muutamasta itselleni tärkeästä tietokirjasta ja tietoa ja kokemuksia e-kirjoista. Otan myös mieluusti vastaan ideoita aiheeseen liittyen!

 Aloitan jutulla kirjastosta.

Lukeminen on ollut aina minulle rakas harrastus. Ala-asteella koulun vieressä oli kirjasto, ja raahasin yleensä repussa koulukirjojen lisäksi Neiti Etsiviä, Tiinoja ja Annoja. Siihen maailman aikaan laina-aika merkittiin pahviseen korttiin leimalla, ja kortti sujautettiin takakannessa olevaan taskuun, muistatteko?

Suomessa on uskomattoman kattava ja hieno kirjastotoiminta. Surullisena olen lukenut uutisia kirjastojen lakkauttamisesta. Niitä vastaan on tehty adressi, toivottavasti suomalaisten huoli tavoittaa päättäjät.

Kirjastoissa voi nykyään tehdä paljon muutakin kuin lukea tai lainata kirjoja. Voit varata huoneen, jossa tietokone, ompelukone, jopa 3d-tulostin! Lainaaminen ei rajoitu kirjoihin ja lehtiin. Olen nähnyt kirjastossa lautapelejä, kävelysauvoja ja jopa työkaluja!

Kirjaston tuoksu ja hiljaisuus ovat oma maailmansa. Itseäni suoraan sanoen vähän häiritsee kirjaston nykyinen trendi toimia kohtauspaikkana, jopa aktiviteettikeskuksena. Vanhanaikainen, hyssyttelevä kirjasto on enemmän omaan makuuni. Mutta interaktiivisuus asiakkaiden kanssa on selkeästi lisääntynyt ja tykkään siitä, että kirjasto on levittäytynyt myös verkkoon. Ainakin pääkaupunkiseudulla kirjaston nettisivut päivittyvät aktiivisesti, ja sieltä saa hyviä lukuvinkkejä. Miten maakunnissa? Maailmalla?

Tänään bongasin Kannelmäen kirjaston facebooksivulta lukubingon. Ideana on kerätä ruudukkoon suoria lukemalla kirjoja, jotka sopivat ruutuihin. Yhtä kirjaa voi käyttää vain yhteen ruutuun, ja vain yhden ruudun voi täyttää päivässä. Ruutujen sanat liittyvät esimerkiksi kirjan sisältöön, kanteen tai vaikka lukemispaikkaan.

Muoks! Löysin toisenkin bingon, valitse tämä, jos haluat lisää haastetta!

Kuva ja bingohaaste: http://lemasquerouge.blogspot.fi
Lähdetkö mukaan bingoamaan? Jos innostut, kuulisin mielelläni kommentteja tässä postauksessa!

Itse ajattelin saada ensimmäisen rastin tähän ruutuun:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti